Onze chef

Over Michiel

We stellen Michiel van Lijsdonk graag aan je voor. Michiel is geboren en getogen in Boxtel. In 2009 is hij bij Bos-restaurant de Belvertshoeve komen werken als kok, waar hij doorgegroeid is tot chef-kok. In 2020 besloot hij het roer om te gooien en stortte zich op een nieuwe uitdaging. Michiel maakte de overstap naar Stichting de Belvertshoeve, een beschermd wonen instelling, en werd daar begeleider dagbesteding van het groenproject.

De start van 1808food

Maar Michiel is een chef in hart en nieren en begon het koken toch te missen. Daarom is hij zijn eigen bedrijf gestart: 1808food, een naam die verwijst naar de geboortedatum van de zoon van Michiel en zijn vrouw Robin. 1808food biedt luxe Frans georiënteerde  vijfgangendiners  aan die bij je thuis worden bezorgd. Wanneer je zo’n dinerbox besteld is het meeste werk al voor je gedaan. Een kleine finishing touch en je kunt de borden opmaken. En met de handleiding die je erbij krijgt, gaat dat gegarandeerd goed! Je tovert probleemloos een heerlijk vijfgangendiner op tafel.

Rijsttafels volgens oma's recept

Daarnaast heeft Michiel nieuw leven geblazen in Ibu Aidit. Van 2009 tot 2016 was dit het Indonesische restaurant bij de Belvertshoeve. Michiel heeft hier echt Indonesisch leren koken van de Indonesische chefs en van zijn schoonmoeder. Ibu Aidit betekent ‘moeder Aidit’ en dat is de naam van de oma van Robin, zijn vrouw. In 2022 heeft Michiel ervoor gekozen om deze naam en daarmee het restaurant, in ere te herstellen, welkom bij Ibu Aidit! 

Bekijk ons uitgebreide menu

Bekijk de heerlijkste rijsttafels en 5 gangen menu’s die 1808food je te bieden heeft.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaat u akkoord met onze Algemene voorwaarden en ons Privacybeleid.